GEKRUID VARKENSHAASJE MET SAMBAL EN UIEN

home > spar-recepten > GEKRUID VARKENSHAASJE MET SAMBAL EN UIEN

Per portie: Energie 1684 Kj 403 Kcal Eiwit 41 g. Vet 7 g. Koolhydraten 42 g.
Bereidingstijd: 25 minuten + 1 uur marineren + 20 minuten afmaken

Wijnadvies:
Sauvignon Blanc, Schoonsigt, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Succestip:
Garneer met lente-ui en rode peper.
Maak de marinade door alle ingrediënten in de keukenmachine of mixerblender goed fijn te malen. Leg daarna de varkenshaasjes in een ruime kom en kruid ze met versgemalen peper en zout. Giet vervolgens de marinade er overheen en wentel het vlees er goed doorheen zodat het aan alle kanten goed bedekt is met de marinade. Dek het geheel daarna af met plasticfolie en laat het gedurende 1 uur in de koelkast marineren. Haal de varkenshaasjes vervolgens uit de marinade en grill ze in een grillpan in ca. 15 minuten op niet te hoog vuur bijna gaar. Bestrijk de varkenshaasjes tijdens het bakken regelmatig met marinade. Kook in de tussentijd de gele rijst gaar en bak deze daarna lichtjes in een pan met arachideolie.

Snijd vervolgens de komkommer in staafjes en besprenkel deze met 1 eetlepel natuurazijn. Kruid ze daarna met peper, zout, geelwortelpoeder en bestrooi ze met 1 theelepel fijngesneden Spaanse peper. Breng het geheel even aan de kook zodat de smaken zich goed kunnen mengen en laat het geheel daarna afkoelen. Verdeel de komkommersalade en de rijst over de borden. Snijd vervolgens de varkenshaas in plakjes en leg deze naast de salade en rijst op de borden en serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g. varkenshaas
zout en versgemalen zwarte peper (Verstegen)
200 g. gele rijst (Lassie)
1 eetlepel arachide olie (Spar)
1 komkommer
1 eetlepel natuurazijn (Spar)
1 snufje koenjit/ geelwortelpoeder (Verstegen)
1 theelepel fijngesneden Spaanse peper

Voor de marinade:

3 fijngesneden uien
3 fijngesneden teentjes knoflook
6 eetlepels ketjap manis (Conimex)
2 eetlepel sambal oelek (Conimex)
1 eetlepel bruine suiker (van Gilse)
1 theelepel djintan/ komijnpoeder) (Verstegen)
1 theelepel ketoembar/ korianderpoeder (Verstegen)
1 theelepel laospoeder (Verstegen)
1 theelepel djahé/ gemberpoeder (Verstegen)