VEGETARISCHE PAELLA

home > spar-recepten > VEGETARISCHE PAELLA

Per portie: Energie 1459 Kj 348 Kcal eiwit 9 g. vet 20 g. koolhydraten 30 g.
Bereidingstijd 30 minuten

Wijnadvies:
Sauvignon Blanc, Schoonsigt, Wes-Kaap, Zuid-Afrika

Succestip:
Houdt u van heel pittig, bak dan een fijngesneden Spaans pepertje mee met de knoflook en ui.
Verhit de olie en bak hierin knoflook en ui tot deze zacht zijn. Voeg daarna paprika en rijst toe en bak dit 4-5 minuten tot de rijst glazig is en geheel is omgeven door olie. Voeg vervolgens de groentebouillon, witte wijn, gehakte tomaten met sap en gedroogde kruiden toe. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna alle overige groenten toe en laat het geheel weer zachtjes doorkoken, onder af en toe roeren, totdat de rijst gaar is. Voeg indien nodig nog wat extra groentebouillon toe. Voeg op het laatste moment de gehakte cashewnoten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep de paella in een voorverwarmde schaal en garneer het gerecht met zwarte olijven, peterselie en citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 zakje Italiaanse roerbakgroenten
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 fijngesneden ui
275 g. paella rijst (Lassie)
300 g. fijngehakte gepelde tomaten en sap (Heinz)
1/2 liter groentebouillon
1 glas witte wijn
1/2 theelepel gedroogde dragon (Verstegen)
1 theelepel gedroogde basilicum (Verstegen)
1 theelepel gedroogde oregano (Verstegen)
1/2 theelepel paprikapoeder (Verstegen)
1 rode-, 1 groene paprika in kleine blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
12 champignons in vieren gesneden
50 g. peultjes in reepjes gesneden
100 g. diepvries doperwtjes
50 g. fijngehakte cashewnoten (Spar)
zout en versgemalen peper
4 eetlepels olijfolie (Bertolli)

Voor de garnering:

krulpeterselie
citroenpartjes
10 zwarte olijven