LASAGNE DI POLLO AL FORNO (PASTA MET KIP UIT DE OVEN)

home > spar-recepten > LASAGNE DI POLLO AL FORNO (PASTA MET KIP UIT DE OVEN)

Per portie: Energie 2718 Kj 649 Kcal eiwit 53 g. vet 21 g. koolhydraten 60 g.
Bereidingstijd 45 min + 25 minuten in de oven.

Wijnadvies:
Chianti, Sensi, Toscane, Italië.

Succestip:
U kunt de lasagne een dag van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Warm deze op in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten.
Bak de kipblokjes samen met knoflook en sjalot gaar in 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi het geheel daarna met bloem, laat dit even smoren en blus de kipblokjes vervolgens af met witte wijn. Breng het geheel op smaak met peper, zout, rozemarijn en salie. Voeg daarna ook de bouillon toe en laat het geheel op een matig vuur ca. 30 minuten stoven. Kook in de tussentijd de lasagnevellen in ruim water met zout. Schep ze daarna uit de pan en spoel af onder koud water en laat ze uitlekken. Spreid de lasagnevellen uit op een werkvlak en bestrijk deze met 2 eetlepels olijfolie. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik. Bestrijk een ovenvaste schaal met zachte roomboter en bedek de bodem met 1 laag lasagnevellen. Leg hierop de kipblokjes, bechamelsaus en champignons en dek elke laag af met Parmezaanse kaas en een laag lasagnevellen. De laatste laag bestaat uit bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Bak de lasagne af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak, voorgekookte lasagne naturel (Grand Italia) 2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
400 g. kipfilet in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
1 teentje fijngesneden knoflook
1 fijngesneden sjalotje
2 dl. gezeefde tomaten
2 eetlepels bloem (Laarmans)
zout en versgemalen peper
½ glas droge witte wijn
1 theelepel gehakte rozemarijnblaadjes (Verstegen)
4 fijngesneden salieblaadjes (Verstegen)
1 dl. liter kippenbouillon (Spar)
1 pakje bechamelsaus (Grand Italia)
½ liter melk
1 eetlepel zachte roomboter
200 g. gebakken champignons
100 g. geschaafde Parmezaanse kaas