SALADE MET ROERGEBAKKEN VARKENSVLEESREEPJES, NOTEN EN VRUCHTEN

home > spar-recepten > SALADE MET ROERGEBAKKEN VARKENSVLEESREEPJES, NOTEN EN VRUCHTEN

Per portie: Energie 1489 Kj 356 Kcal Eiwit 26 g. Vet 19 g. Koolhydraten 21 g.
Bereidingstijd: 30 minuten

Wijnadvies:
Pinot Blanc J.Rosen, Elzas, Frankrijk.

Succestip:
Deze schotel kunt u ook als hoofdgerecht serveren met bijvoorbeeld rijst of bami.
Kruid het vlees met knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, peper en zout. Besprenkel het daarna met zonnebloemolie en laat het geheel 5 minuten marineren.

Bak de varkensvleesreepjes de pan goudbruin en krokant. Haal ze daarna uit de pan en bak in het braadvet de lente-uiringetjes licht aan en voeg daarna de uitgelekte perzikpartjes, honing en sojasaus toe en laat het geheel even doorkoken. Voeg vervolgens het vlees toe en laat alles goed doorwarmen. Voeg als laatste de noten toe en houd het geheel warm tot gebruik.

Maak vervolgens de ijsbergsla en taugé aan met de honing-mosterddressing en verdeel deze over de borden. Verdeel hierover het mengsel van varkensvleesreepjes en perzik met de saus. Garneer het gerecht met korianderblaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g. ongekruide varkensvleesreepjes
1 theelepel djahé / gemberpoeder (Verstegen)
1 mespuntje knoflookpoeder (Verstegen)
1 mespuntje ketoembar / korianderpoeder (Verstegen)
peper en zout
2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
1/1 blik perziken in partjes gesneden
1 eetlepel honing (Spar)
1 eetlepel sojasaus (Conimex)
75 g. gemengde noten (Spar)
3 in ringetjes gesneden lente-uien
1 zakje ijsbergsla
100 g. verse taugé
4 eetlepels honing-mosterddressing (Calvé)
verse korianderblaadjes