Gestoofde kip met dadels en pittige mandarijnensaus

home > spar-recepten > Gestoofde kip met dadels en pittige mandarijnensaus

Per portie: Energie 2783 Kj 666 Kcal eiwit 54 g. vet 32 g. koolhydraten 40 g.
Bereidingstijd: 60 minuten

Wijnadvies:
Riesling, Deinhard, Duitsland

Succestip:
Ook lekker met sinaasappels of minneola’s (kruising tussen grapefruit en mandarijn). In plaats van dadels kunt u ook verse of gedroogde pruimen gebruiken.
Was de mandarijnen en verwijder de schil met een dunschiller. Snijd deze vervolgens in dunne reepjes. Snijd de mandarijnen in plakken. Bewaar ze tot gebruik.
Kruid de kipdrumsticks met peper, zout, paprika-poeder en chilipoeder.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui samen met knoflook en bleekselderij. Voeg de kip er aan toe en braad deze snel aan alle kanten goudbruin.
Voeg nu de tomaat, de mandarijnschilletjes en de gesneden dadels er aan toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes smoren. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het gerecht op matig vuur met de deksel op de pan nog eens ca. 20 minuten stoven. Voeg daarna de mandarijnplakken en peterselie toe.
Serveer de rijst apart.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

12 kipdrumsticks
zout en versgemalen zwarte peper (Verstegen)
1 snufje cayennepeper of chilipoeder (Verstegen)
2 eetlepels scherpe paprikapoeder (Verstegen)
2 eetlepels zonnebloemolie olie (Spar)
6 mandarijnen
12 dadels zonder pit in blokjes gesneden
1 fijngesneden ui
1 teentje knoflook
100 g. in blokjes gesneden bleekselderij
2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten, zonder zaadjes
1 eetlepel gehakte peterselie
1/2 liter kippenbouillon (Spar)
200 g. gekookte Basmati rijst (Lassie)