Bladerdeeg tompouce met een Monchou crème, tomaat en basilicum

home > spar-recepten > Bladerdeeg tompouce met een Monchou crème, tomaat en basilicum

bereidingstijd: 45 min
Per portie: Energie 1345 kj./ 319 kcal. Eiwit 11 g. Vet 20 g. Koolhydraten 26 g.

Wijnadvies:
Wijnadvies: Chateau Pradeau Mazeau, Bordeaux, Zuidwest Frankrijk.

Succestip:
Gebruik in plaats van tomaat en basilicum bijv. fijngehakte noten, verse kruiden en knoflook.
Ontdooi en halveer de bladerdeegplakjes en bestrijk de helft van de plakjes licht met water. Leg de andere helft er bovenop en druk ze aan. Leg de plakjes vervolgens op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze licht met een losgeklopt ei. De randen niet bestrijken! Laat ze even staan en bak ze dan in een voorverwarmde oven af op 180°C. Controleer na ca. 8 minuten of het deeg gaar is. Nu nog 5 minuten in de oven met de deur open laten drogen. Laat ze buiten de oven afkoelen en halveer ze met een scherp mes overlangs. Roer de Monchou glad en meng de tomaatblokjes en de basilicum erdoor. Breng het mengsel eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrijk de onderste helften van het bladerdeeg met het Monchou mengsel en dek het af met het bovenste gedeelte. Druk dit lichtjes aan. Als er nog crème over is, kan dit eventueel met een spuitzak en een glad spuitje op de bovenzijde worden gespoten. Plaats de tompouces op een bord en garneer dit gerecht met basilicum.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht voor 4 personen

4 plakken bladerdeeg (diepvries-Koopmans)
1 losgeklopt ei
200 g. Monchou roomkaas
1 grote ontvelde tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
2 eetlepels fijngesneden basilicum
zout en versgemalen peper

Voor de garnering:

blaadjes basilicum