Bourgondisch gestoofde runderriblappen met witte kool en aardappel

home > spar-recepten > Bourgondisch gestoofde runderriblappen met witte kool en aardappel

bereidingstijd: 25 min + ca. 2 uur stoven
Per portie: Energie 4705 kj./ 1125 kcal Eiwit 89 g. Vet 64 g. Koolhydraten 40 g.

Wijnadvies:
Chateauneuf du Pape Gros du Mûrier, Frankrijk

Succestip:
Serveer dit met dikke sneden witbrood, roomboter en mosterd. Dit gerecht is goed van te voren te bereiden, het wordt er zelfs lekkerder van!
Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter met een klein scheutje olie en bak het vlees daarin snel aan beide goudbruin. Neem het vlees uit de pan en bak de uienringen, knoflook en het spek aan. Bestrooi dit met bloem en laat het nu al roerende licht kleuren. Giet het bier erbij en laat dit even doorkoken. Voeg dan het vlees, de mosterd en de kruiden er aan toe en breng dit aan de kook. Laat het nu op matig vuur met een deksel erop in ca. 1½ uur stoven. Voeg dan de aardappels en de kool toe en laat verder stoven tot de aardappels gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes en schep het geheel in een voorverwarmde schotel. Serveer als totaalmaaltijd in diepe borden.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg. magere runderriblappen
2 in ringen gesneden grote uien
2 eetlepels bloem
1 fijngesneden teen knoflook
1 mespuntje Djinten (Conimex)
150 g. grof gesneden ontbijtspekreepjes
1 blaadje laurier
1 takje tijm
2 eetlepels mosterd (Spar)
300 g. grof gesneden witte kool
500 g. geschilde, vastkokende aardappelen
versgemalen peper en zout
½ liter trappistenbier
2 eetlepels roomboter of margarine + scheutje olie om te bakken