Fondue van Brie met witte wijn en walnoten

home > spar-recepten > Fondue van Brie met witte wijn en walnoten

Per portie: Energie 2278 KJ, 534 Kcal, 22 g eiwit, 46 g vet, 4 g koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Wijnadvies:
Ibice Verdejo/ Sauvignon, Castilla y Leon, Spanje

Succestip:
Serveer de fondue in bladerdeegbakjes als een lekker lunchhapje.
Wrijf een fonduepan (Caquelon) in met een gekneusd teentje knoflook en verwarm deze op een warmhoudplaatje of op een dubbel theelicht.

Verwarm de wijn in een andere pan en breng het tegen de kook aan. Voeg de Brie al roerende toe en roer tot het een gladde massa is.

Bind de massa licht met allesbinder of maïzena. Voeg de walnoten en bieslook toe en verhit het geheel tegen het kookpunt (niet doorkoken, want dan wordt het een taaie massa). Breng de fondue op smaak met peper en zout, giet het daarna in een fonduepan en zet de pan op het warmhoudplaatje.

Serveer stokbrood bij de fondue.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 500 g rijpe Brie (in kleine stukjes gesneden) – 1 teentje knoflook – 2 glazen witte wijn (bijv. Ibice, Verdejo Sauvignon) – 2 eetlepels allesbinder of maïzena – 1 handje grof gehakte walnoten – 2 eetlepels bieslook – versgemalen peper en zout