Roergebakken spinazie met spekjes, knoflook en een gefrituurd eitje

home > spar-recepten > Roergebakken spinazie met spekjes, knoflook en een gefrituurd eitje

Per portie: energie 1898 KJ, 448 Kcal, 18 g. eiwit, 35 g. vet en 18 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:
Chenin Blanc, Kaapse roos, Zuid Afrika

Succestip:
Om tijdens het bakken spatten te voorkomen moet de spinazie echt goed droog zijn. Voordat U de spinazie op de borden schept even in een vergiet laten uitlekken.
Bak de brooddobbelstenen goudbruin in wat olijfolie en bestrooi ze licht met peper en zout.

In de tussentijd de eieren in vier aparte schaaltjes breken Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de eieren stuk voorstuk voorzichtig met behulp van de houten lepels, ongeveer 1 minuut. De dooier moet heel blijven en niet gaar zijn. De eieren uit de olie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken en warm houden in een voorverwarmde oven. Evenals de brooddobbelstenen.

Verhit de olie in een ruime hapjespan of grote wok. Bak hierin de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op vetvrij papier en houd ook deze warm in de oven.

Verhit de olie opnieuw en bak hierin snel zonder te kleuren de knoflook en sjalotten. Voeg de spinazie toe en roerbak deze snel, maar niet helemaal door en door gaar.

Meng vlak voor het serveren de spekjes door de spinazie en schep deze in diepe borden. Plaats het gefrituurde ei er bovenop en bestrooi deze met de warme bruinbrooddobbelstenen en versgemalen zwarte peper.





Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g. ontbijtspekreepjes – 3 eetlepels olijfolie (Bertolli) – 1 kg panklare spinazie – 2 fijngesneden teentjes knoflook – 3 fijngesneden sjalotjes – versgemalen zwarte peper en zout – 4 bruine boterhammen zonder korst in dobbelstenen gesneden – 1 eetlepel olijfolie (Bertolli) – 4 eieren – 1 koekenpan met olijfolie om in te bakken + 2 houten lepels