Arroz con pavo (geroosterde kalkoenfilet met korianderrijst)

home > spar-recepten > Arroz con pavo (geroosterde kalkoenfilet met korianderrijst)

Per portie: Energie 2688 Kj
639 Kcal
eiwit 54 g.
vet 17 g.
koolhydraten 53 g.

Wijnadvies:
Merlot, Sierra Valley, California, Verenigde Staten.

Succestip:
Serveer hier tortillachips en tomatensalade bij. Als u geen liefhebber bent van koriander kunt u deze vervangen door peterselie of bieslook.
Meng het citroensap met komijnpoeder, olijfolie, suiker, peper en zout en wrijf hiermee de kalkoenfilet in. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren. Kook ondertussen de rijst gaar in het bokbier in ca. 20 minuten. Als de rijst bijna gaar is, het vocht is dan zo goed als verdampt, de doperwten, paprika en koriander toevoegen en op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zout. Houd het rijstmengsel warm tot gebruik. Bak vervolgens de kalkoenfilet in de grillpan in ca. 10 minuten, goudbruin en gaar. Leg de kalkoenfilets daarna op de rijst en dek het geheel af met aluminiumfolie en laat alles samen nog een paar minuten doorwarmen. Schep de rijst vervolgens in het midden van een voorverwarmd bord en leg hierop 2 stukken kalkoenfilet.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen
600 g. kalkoenfilet (verdeeld in 8 stukken)
4 eetlepels olijfolie (Carbonell)
2 eetlepels suiker
4 eetlepels citroensap (Sicilia)
1/2 theelepel komijnpoeder

versgemalen zwarte peper en zout
400 g. long grain rijst (Uncle Benës)
200 g. verse doperwten of ontdooide uit de diepvries
1/2 rode- en 1/2 groene paprika in zeer kleine blokjes
4 eetlepels gesneden verse koriander
2 flesjes bokbier

+ 1 uur marineren