Noedels met kip/garnalensaus (Thailand)

home > spar-recepten > Noedels met kip/garnalensaus (Thailand)

Per portie: Energie 1296 Kj 310Kcal eiwit 29 g. vet 10 g. koolhydraten 27 g.
Bereidingstijd: 30 minuten

Wijnadvies:
Pinot Blanc Rudisbourg, Elzas, Frankrijk.

Succestip:
Lekker met kroepoek.
Kruid de kipfilet met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken. Verdeel ze over 4 diepe borden. Verwarm de borden voor het serveren in de oven of magnetron. Snijd de paddestoelen in kleine reepjes. Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Voeg de kipreepjes, knoflook en gember toe en roerbak het mengsel 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Voeg daarna ook de paddestoelreepjes en lente-uitjes toe en roerbak het geheel nog eens 2 minuten. Voeg vervolgens ook de garnalen, sojasaus, sherry, peper en zout en de kippenbouillon toe. Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur doorsudderen. Maak vervolgens de maïzena aan met een beetje water en giet dit bij het mengsel in de pan. Blijf roeren tot de saus dikker begint te worden. Verdeel de kip/garnalensaus over de warme noedels en garneer het gerecht met hamblokjes en bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

400 g. woknoedels (Conimex)
150 g. shii-take paddestoelen of champignons
2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
125 g. kipfilet in dunne reepjes gesneden
300 g. roze garnalen
1 teentje fijngesneden knoflook
1/2 eetlepel fijngesneden verse gember
2 eetlepels bloem
4 diagonaal gesneden lente-uitjes
2 eetlepels sojasaus (Conimex)
2 eetlepels droge sherry
zout en versgemalen zwarte peper
9 dl. kippenbouillon
2 eetlepels maïzena (Duryea)
50 g. gekookte ham in kleine blokjes
1 eetlepel fijngesneden bieslook