Gevulde rode uien met champignons, groene kruiden en knoflook

home > spar-recepten > Gevulde rode uien met champignons, groene kruiden en knoflook

bereidingstijd: 40 min
Per portie: Energie 811 kj./ 194 kcal. Eiwit 4 g. Vet 10 g. Koolhydraten 18 g.

Wijnadvies:
Rose Côtes de Provence, Frankrijk

Succestip:
U kunt de meergranenrijst ook opbakken met Chinese of Thaise roerbakmix.
Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm (of verwarm hem later in de magnetron). Pel en halveer de uien en kook ze in ruim water met wat zout. Schep ze vervolgens uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Hol vervolgens de uien uit, zodat er als het ware bakjes ontstaan. Hak de uitgehaalde ui fijn evenals de champignons. Bak deze in 1 eetlepel roomboter lichtbruin samen met de knoflook en de bosui. Roer nu de tomatenpuree erdoor. Voeg dan de cognac, room, peterselie en bieslook toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat dit mengsel even inkoken en afkoelen. Plaats de uienbakjes op een ingevette ovenschaal en vul ze met het uienmengsel. Bestrooi de gevulde uien met paneermeel en leg hier een lepeltje boter op. Zet de uien in een voorverwarmde oven op 200°C en laat ze in ca. 5 minuten goudbruin worden. Plaats de uien op voorverwarmde borden en serveer met de meergranenrijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht voor 4 personen

6 grote, rode uien
20 champignons
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gesneden bieslook
2 fijngesneden bosui
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel roomboter
1 theelepel tomatenpuree (Spar)
2 eetlepels cognac (Slijterij)
4 tot 6 eetlepels slagroom
4 eetlepels paneermeel (Spar)
4 theelepels roomboter
zout en versgemalen peper
1 pakje meergranenrijst