HETE BLIKSEM MET BIEFSTUK

home > spar-recepten > HETE BLIKSEM MET BIEFSTUK

Per portie: Energie 2820 Kj 673 Kcal Eiwit 32 g. Vet 13 g. Koolhydraten 105 g.
Bereidingstijd: 45 minuten

Wijnadvies:
Domaine France Maine, Bergerac, Zuid Frankrijk

Succestip:
Dit gerecht smaakt ook heerlijk met gebakken bloedworst in plaats van biefstuk.
Schil de appels en aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de plakjes in water met zout in zo’n 20 minuten gaar. Giet daarna het kookvocht af en bewaar dit. Stamp nu de appel en aardappelen door elkaar tot een puree en voeg indien nodig wat kookvocht, boter en de spekjes toe.

Controleer het mengsel op smaak en voeg indien nodig peper en zout toe. Houd het geheel warm in de oven tot gebruik.

Kruid vervolgens de biefstukken met peper en zout en bak deze aan beide zijden goudbruin en net niet helemaal gaar anders worden ze taai. Schep de hete bliksem in een voorverwarmde schaal en plaats de biefstukken er bovenop.

Blus de braadjus af met een scheutje water en laat deze weer even inkoken. Serveer de jus apart.





Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kg. aardappelen
peper en zout
5 zure appels (Cox of Goudrenetten)
3 zoete appels (Elstar)
1 theelepel boter
100 g. uitgebakken ontbijtspekreepjes
4 kogelbiefstukken
1 eetlepel boter