HARINGSALADE MET ZURE ROOM EN BIESLOOK

home > spar-recepten > HARINGSALADE MET ZURE ROOM EN BIESLOOK

Per portie: Energie 1586 Kj 378 Kcal eiwit 22 g. vet 27 g. koolhydraten 13 g.
Bereidingstijd: 35 minuten + 2 uur ‘marineren’ in de koelkast

Wijnadvies:
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Pays d’Oc, Frankrijk

Succestip:
Ook lekker met gerookte ossentong i.p.v. gekookte ham.
Schep alle in blokjes gesneden ingrediënten in een ruime kom en meng alles voorzichtig door elkaar. Besprenkel de salade met wijnazijn en breng het geheel op smaak met peper, zout en verse dille.

Halveer vervolgens de eieren en wrijf zowel het eigeel als het eiwit apart door een zeef. Roer voor de dressing het eigeel samen met de mosterd glad en voeg daarna ook de azijn, olie en de slagroom toe en roer dit tot een glad geheel. Roer de dressing daarna voorzichtig door de salade. Zet het geheel in de koelkast en laat de smaken 2 uur intrekken.

Maak in de tussentijd de saus door de zure room glad te roeren met bietensap, citroensap, mierikwortel en peper en zout naar smaak. Verdeel de salade over gekoelde borden en garneer deze met dille topjes. Schep de saus rondom en serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

3 nieuwe haringen in kleine blokjes gesneden
150 g. gekookte ham in kleine blokjes gesneden
100 g. gekookte aardappel, in kleine blokjes gesneden
150 g. gekookte bietjes in kleine blokjes gesneden
1 geschilde appel in blokjes gesneden
1 fijngesneden ui
2 eetlepels fijngesneden verse dille
2 eetlepels witte wijnazijn (Fuchs)
zout en versgemalen zwarte peper

Voor de saus:

1 bakje zure room
1/2 eetlepel citroensap (Sicilia) + 2 eetlepels bietensap
1 eetlepel geraspte mierikswortel

Voor de dressing:

2 hardgekookte eieren
2 theelepels mosterd (Spar) + 2 eetlepels slagroom
2 eetlepels witte wijnazijn (Fuchs)
4 eetlepels plantaardige olie (Spar)
dille topjes voor de garnering