Zeeuwse visragout met groentereepjes

home > spar-recepten > Zeeuwse visragout met groentereepjes

Per portie: Energie 1786 KJ, 428 Kcal, 29 g eiwit, 31 g vet, 5 g koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Wijnadvies:
Pinot Blanc Rudisbourg, Elzas, Frankrijk

Succestip:
Gebruik in plaats van witvis, zalmfilet of forelfilet.
Snijd de visfilet in grove dobbelstenen. Smelt de boter op laag vuur en leg de visdobbelstenen hier in. Giet de witte wijn en de slagroom erbij en breng samen aan de kook. Laat ca. 2 minuten op laag vuur koken.

Schep de vis voorzichtig in een schaal. Laat de overige saus even inkoken. Voeg dan de groenten erbij en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg dan de garnalen, mosselen en visdobbelstenen er aan toe en breng aan de kook.

Breng het geheel op smaak met versgemalen witte peper en zout. Voeg op het laatst de verse kruiden toe. Serveer met aardappelpuree, rijst of bladerdeeg halvemaantjes (Fleurons).





Ingrediënten voor 4 personen

Warm voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen

- 400 g witvisfilet (kabeljauw/baars/tong) – 25 g roomboter – 1 glas droge witte wijn – 2,5 dl slagroom – 150 g Hollandse garnalen – 100 g gekookte mosselen – 1/2 prei in reepjes gesneden – 1 ui in reepjes gesneden – 1/2 winterwortel in reepjes gesneden – 1/4 knolselderij in reepjes gesneden – 2 eetlepels fijngesneden bladselderij – 1 eetlepel gehakte peterselie – versgemalen witte peper en zout