Filodeeg taartjes met krokante groenten en geitenkaas

home > spar-recepten > Filodeeg taartjes met krokante groenten en geitenkaas

Per portie: energie 1651 KJ, 396 Kcal, 13 g. eiwit, 28 g. vet, 24 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay Veneto, Italie

Succestip:
Gebruik in plaats van geitenkaas bijv. kipblokjes, kalkoenblokjes of garnalen.
Snijd de lente ui in schuine ringetjes en meng dit met de roerbakgroenten, knoflook, tomaatblokjes en tijm.

Roerbak dit vervolgens op hoog vuur met de olie en blus het af met een scheutje witte wijn. Schep de groenten op een zeefje en laat het afkoelen. Bewaar het vocht dat hier uit komt.

Vermeng daarna de groenten met de kaasblokjes en breng dit op smaak met peper en zout. Leg de filodeeg plakjes op het werkvlak en verdeel het groente- en kaasmengsel over de plakjes. Vouw het filodeeg om het mengsel tot een pakketje en leg ze in een ovenschaal.

Bak ze vervolgens krokant in een voorverwarmde oven op 180°C. Plaats de pakketjes op voorverwarmde bordjes en serveer het met de mosterdsaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 200 g. geitenkaas in blokjes gesneden – 3 lente uitjes in schuine ringetjes gesneden – 1 fijngesneden teentje knoflook – 1 zakje roerbakgroenten – 1 vleestomaat zonder zaadjes, in blokjes gesneden – 2 eetlepels plantaardige olie – 1 theelepeltje tijmblaadjes – versgemalen peper en zout – 8 velletjes filodeeg – 4 tot 6 eetlepels mosterdsaus (Calve)