TOFU IN CASHEWNOTEN EN TACO HOTSAUS

home > spar-recepten > TOFU IN CASHEWNOTEN EN TACO HOTSAUS

Per portie: Energie 2088 Kj 499 Kcal eiwit 26 g. vet 35 g. koolhydraten 22 g.
Bereidingstijd 30 minuten

Wijnadvies:
Pinotage, Schoonsigt, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Succestip:
Meng door het losgeklopte ei verse kruiden of geraspte Parmezaanse kaas.
Laat de tofu goed uitlekken op keukenpapier. Snijd deze daarna in plakken van ca. 1 cm. dikte en steek hieruit vervolgens rondjes met een glas van ca. 5 cm doorsnede. Kruid de rondjes met peper en zout. Wentel ze vervolgens door de bloem en daarna door het losgeklopte eimengsel en als laatste door de fijngehakte cashewnoten. Bak de tofu-rondjes in boter aan beide zijden krokant. Verdeel de tofu-rondjes over de borden. Verwarm de taco hotsaus samen met de gezeefde tomaten in een pan en schep deze naast de tofu. Garneer het gerecht met partjes limoen.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g. tofu
2 eetlepels bloem (Laarmans)
2 losgeklopte eieren
200 g. fijngehakte zoute cashewnoten (Spar)
4 eetlepels taco hotsaus (Santa Maria)
2 eetlepels gezeefde tomaten
20 g. boter
1 limoen in partjes
versgemalen peper en zout