Rucolasalade met tartaar van gerookte zalm en yoghurt-muntdressing

home > spar-recepten > Rucolasalade met tartaar van gerookte zalm en yoghurt-muntdressing

Per portie: energie 1019 KJ, 243 Kcal, 32 g. eiwit, 13 g. vet, 5 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay Semillion, Campaero, Chili

Succestip:
Vervang de munt door verse dille.
De gerookte zalm met een scherp mes goed fijnsnijden en vermengen met het fijngesneden sjalotje en 1 eetlepel gesneden munt. Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper.

Nu van het geheel 4 rondjes vormen en op gekoelde borden plaatsen. De rucolasla vermengen met de yoghurtdressing en de overige gesneden munt. Deze sla rondom de tartaartjes rangschikken en garneren met muntblaadjes.

Serveer de salade met geroosterd brood.





Ingrediënten voor 4 personen

- 400 g. gerookte zalm – 1 fijngesneden sjalotje – versgemalen zwarte peper – 3 eetlepels versgesneden muntblaadjes + blaadjes voor garnering – 4 eetlepels yoghurt sladressing (Spar) – 1 zakje rucolasla