Griekse boerensalade met feta en olijven (vegetarisch)

home > spar-recepten > Griekse boerensalade met feta en olijven (vegetarisch)

Per portie: energie 3009 KJ, 716 Kcal, 41 g. eiwit, 38 g. vet, 57 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 10-15 minuten

Wijnadvies:
Chili Chardonnay, Huiswijn Spar

Succestip:
Eventueel ansjovisfilets, kappertjes en geraspte kaas toevoegen.
De komkommer en tomaten goed wassen en in grove stukken snijden. In een ruime kom scheppen en de ui, olijven, blokjes feta en de sla toevoegen.

De dressing glad roeren met de knoflook en 1 eetlepel peterselie. De dressing over de salade gieten en het geheel voorzichtig door elkaar mengen. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout.

In een mooie grote kom scheppen en als garnering de parten citroen toevoegen. Serveer bij de salade stokbrood of grof gesneden blokjes gebakken brood.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 krop grof gesneden Romeinse sla of ijsbergsla – 1 pot feta kaasblokjes in kruidenolie (Apetina) – 1 niet te grote komkommer – 12 ontpitte zwarte olijven (Carbonell) – 12 groene gevulde olijven (Carbonell) – 2 grote vleestomaten – 1 grote ui in halve ringen gesneden – 1 uitgeperst teentje knoflook – 2 eetlepels vers gehakte peterselie – versgemalen zwarte peper en zout – 5 eetlepels honing mosterd dressing (Calve) – parten citroen voor de garnering