Boerenkoolstamppot met paddenstoelen (vegetarisch)

home > spar-recepten > Boerenkoolstamppot met paddenstoelen (vegetarisch)

Per portie: energie 1853 KJ, 441 Kcal, 19 g. eiwit, 4 g. vet, 75 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:
Cotes du Rhone, Ecusso, Frankrijk

Succestip:
Garneer het gerecht met cashewnoten of walnoten.
Schil en was de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken van gelijke grootte. Doe de aardappelen in een pan met koud water en wat zout en kook ze bijna gaar.

Voeg er de gesneden boerenkool en ui aan toe en laat het meekoken totdat de aardappelen gaar zijn. Giet het geheel nu af en stamp het fijn met een pureestamper.

Voeg daarna de melk of groentebouillon toe aan de puree, samen met de mosterd, oesterzwammen en champignons. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Roer tenslotte de boter door de stamppot.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 1/2 kg. kruimig kokende aardappelen – 700 g. gesneden boerenkool, of 3 struiken boerenkool – 2 fijngesneden uien – versgemalen peper en zout – 200 g. (kastanje) champignons – 150 g. oesterzwammen – 25 g. boter – 1 dl. warme melk of groentebouillon – 1 eetlepel Dyon mosterd (Spar)