Saumon en jacquet de pommes de terre

home > spar-recepten > Saumon en jacquet de pommes de terre

bereidingstijd: 40 min
Per portie: Energie 1540 Kj/ 370 Kcal eiwit 31 g. vet 18 g. koolhydraten 21 g.

Wijnadvies:
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili

Succestip:
Gebruik om de zalm om te draaien een keukenschep of een pannendeksel. Denk om de oliespatten!
Schil en was de aardappels. Snijd ze nu in dunne plakjes. Giet het losgeklopte ei over de aardappelplakjes en breng dit op smaak met peper en zout. Bestrooi de zalmfilets met bloem en klop het teveel aan bloem er af. Bedek de zalmfilets aan een kant, dakpansgewijs met de helft van de aardappelplakjes. Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en laat nu voorzichtig de zalm met de aardappelkant in de pan glijden. Bedek nu ook de andere kant ook met de overgebleven aardappelplakjes. Bak de zalm aan beide kanten bruin en houd het warm tot gebruik. Maak de room-basilicumsaus volgens de aanwijzing op de verpakking en houd deze warm. De sla aanmaken met de basilicodressing en over 4 borden verdelen. De zalm bovenop de sla leggen en de saus rondom scheppen. Serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

Gebakken zalm in een jasje van aardappel voor 4 personen

4 zalmfilets (ca.500 g.)
2 eetlepels bloem (Bindy)
6 middelgrote aardappels
2 losgeklopte eieren
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
1 pakje room-basilicumsaus (Knorr)
1 zakje gemengde sla met tuinkruiden
3 eetlepels basilicodressing (Bertolli)
zout en versgemalen peper