Spaghetti alla Carbonara

home > spar-recepten > Spaghetti alla Carbonara

Per portie: energie 4253 KJ, 1014 Kcal, 52 g. eiwit, 60 g. vet, 69 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Wijnadvies:
Montepulciano, Italie

Succestip:
Gebruik i.p.v. spek bijv. fijngesneden Parmaham en i.p.v. peterselie bijv. verse basilicum.
Kook de spaghetti in water met een schepje zout en wat olijfolie beetgaar. Giet de spaghetti op een zeef en weer terug in de pan.

Bak de spekblokjes samen met de boter, de ui en de knoflook krokant. Voeg de spaghetti hier aan toe en meng goed door elkaar. Kruid het geheel met peper, zout en verse tijmblaadjes.

Voeg nu al roerende het losgeklopte ei door de spaghetti totdat deze dikker begint te worden. Strooi 2/3 van de kaas erdoor en serveer direct!

Garneer het gerecht met de gehakte peterselie en geef de overige kaas er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 eetlepel olijfolie (Carbonell) – snufje zout – 375 g. spaghetti (Spar) – 25 g. boter – 1 fijngesneden ui – 1 fijngesneden teentje knoflook – 375 g. ontbijtspekblokjes – versgemalen peper en zout (Verstegen) – 1 theelepeltje verse tijmblaadjes – 4 losgeklopte eieren – 200 g. geraspte Parmezaanse kaas – 1 eetlepel versgehakte peterselie