GROENTECURRY UIT DE CARAÏBEN

home > spar-recepten > GROENTECURRY UIT DE CARAÏBEN

Per portie: Energie 1354 Kj 324 Kcal eiwit 9 g. vet 14 g. koolhydraten 40 g.
Bereidingstijd 25 minuten

Wijnadvies:
ijskoud geserveerde, Peter Mertes Mainzer Domherr, Spatlese, Duitsland

Succestip:
Ook lekker met een in reepjes gesneden omelet.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan. Bak hierin de ui en knoflook lichtbruin. Voeg vervolgens de appelpartjes, citroenrasp en gedroogde kruiden toe en laat deze even meebakken. Blus het geheel af met druivensap en voeg daarna de kidneybeans toe. Laat het geheel even smoren. Wentel de bananen door de bloem en bak ze in hete olie om en om krokant. Verwarm de rijst in een magnetron en verdeel deze over voorverwarmde borden.
Schep de groentecurry erbij en garneer de borden met gebakken banaan.
Bestrooi de borden voor het serveren met gehakte pinda’s.





Ingrediënten voor 4 personen

1 blik kidneybeans (Bonduelle)
2 eetlepels plantaardige olie (Spar)
2 bananen, overlangs gesneden en in vieren verdeeld
2 rode uien in ringen gesneden
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 geschilde appel in partjes gesneden
1 1/2 theelepel citroenrasp
1 1/2 theelepel gemalen koriander
1 mespuntje kerriepoeder (Verstegen)
1 mespuntje chilipoeder (Verstegen)
1 mespuntje komijnpoeder (Verstegen)
1/2 kop druivensap
3 eetlepels gehakte pinda’s (Spar)
4 koppen gekookte basmati rijst (Lassie)
2 eetlepels bloem (Laarmans)
olie om in te bakken