Gebraden kiprollade met sinaasappelsaus

home > spar-recepten > Gebraden kiprollade met sinaasappelsaus

Per portie: energie 1628 KJ, 390 Kcal, 32 g. eiwit, 16 g. vet, 28 g.koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay Ile de Beau, Cercle de la Grappe, Frankrijk

Succestip:
Marineer de rollade een half uur voor het bakken in groene pesto (Grand Italia).
Braad de rollade aan alle kanten met roomboter aan in een braadpan. Giet er nu een scheutje water bij en sluit de pan af met een deksel. Laat de rollade ca. 20 minuten op laag vuur doorstoven.

Snijd in de tussentijd met een scherp mesje partjes uit de sinaasappels en houd deze apart. Smelt de suiker en honing in een pan met een dikke bodem en laat dit licht kleuren. Voeg vervolgens de sinaasappelsap toe (oppassen het kan spatten!) en breng het aan de kook. Laat het inkoken totdat alles is opgelost en de saus voor de helft is ingekookt.

Voeg daarna de sinaasappel partjes er aan toe en breng het geheel nog even aan de kook. Bak tegelijkertijd de aardappeltjes en kook de snijboontjes met zout, peper en een schepje suiker. Snijd de rollade in plakken en leg ze op een schaal. Bedek de rollade tenslotte met de sinaasappelsaus.

Serveer het met de gebakken aardappeltjes en snijboontjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 500 g. kiprollade – 2 eetlepels roomboter – 1 glas vers sinaasappelsap – 3 sinaasappels – 2 theelepels suiker (van Gilse) – 1 eetlepel heldere honing (Spar) – 1 zakje aardappelplakjes snijboontjes