Indische hutspot

home > stamppotten > Indische hutspot

De tartaar in een kom doen en de knoflook erboven uitpersen. Ketjap en de sambal toevoegen en goed door elkaar roeren. van de tartaar 24 kleine balletjes maken. De aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. De groente in een pan doen met de aardappelen, bouillon en water. Dit 25 minuten laten koken. Boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzijng laten weken. De boter verhitten en de tartaarballetjes in 4 minuten gaar bakken. Uit de pan halen en afdekken met aluminiumfolie. Door het bakvet de boemboe nasi goreng roeren en zacht 3 minuten meekoken. Het aardappelgroentemengsel afgieten en de boemboe nasi goreng erdoor roeren. Al roerend in 2 minuten warm maken. Op smaak brengen met peper en zout. Op een voorverwarmde schaal scheppen en de balletjes er op leggen. Lekker met seroendeng. Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en specerijen (onder andere koriander, trassi, komijn).





Ingrediënten voor 4 personen

350 g tartaar
1 teen knoflook
2 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal oelek
750 g aardappelen
1 kg panklare hutspotgroente
2 kippebouillontabletten
1 zakje boemboe nasi goreng
1 eetl. boter
zout
peper