Rundvleesstoofschotel met sjalotjes

home > stoofpotten > Rundvleesstoofschotel met sjalotjes

Verwarm de oven voor op 250ºC.
Doe de sjalotjes, knoflook, wortel en de selderij in een stoofpan en giet er 2 eetlepels olie over, meng alles goed door elkaar. Bak ca. 15 minuten of tot de groenten bruin worden. Schep de ingrediënten geregeld om.
Verwarm de overige olie in een grote zware steelpan.
Voeg 1/3 van het vlees toe en bak dit 5-8 minuten, tot het volledig bruin is. Neem het vlees uit de pan en zet het apart.
Bak de rest van het vlees in twee delen. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de groenten, kruidenbuiltje, wijn, bouillon, parelgort en peperkorrels toe. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager, en laat het vlees gedeeltelijk afgedekt 2-2½ uur sudderen tot het mals is. Controleer het vlees af en toe en voeg een klein beetje bouillon of water toe als het te droog dreigt te worden. Verwijder voor het opdienen het kruiden builtje.





Ingrediënten voor 4 personen

6 sjalotjes, in vieren
6 tenen knoflook, in vieren
3 grote wortels, in plakjes
1 selderijknol, in plakjes
4 eetlepels olijfolie
1 kg mager stoofrundvlees, in blokjes van 5 cm.
kruidenbuiltje:
enkele takjes tijm
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
1 reepje citroenschil
(de kruiden zijn samengebonden met een touwtje)
500 ml volle rode wijn
300 ml runderbouillon
3 eetlepels parelgort
10 zwarte grof gemalen peperkorrels
zout en zwarte peper