Mamma's verwentaart

home > taarten > Mamma's verwentaart

Mix 6 eieren (M) met 200 g suiker, voeg 1 eetlepel water toe en klop dit ca. 10 minuten. Verwarm de oven voor op 190ºC.(hetelucht 175ºC). Klop het eimengsel in een kom boven de pan met kokend water (au bain marie) tot deze bindt(niet laten koken!). Klop het mengsel vervolgens koud. Zeef 160 g bloem en 1 theelepel bakpoeder en schep met een houten lepel de bloem door het eimengsel(niet kloppen). Vet een springvorm (±26cm) in met boter en bestrooi met bloem. Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat het deeg midden in de oven in ca. 45 minuten gaar en bruin worden. Controleer met een satéprikker of het deeg van binnen gaar is, de prikker moet dan droog zijn. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat het deeg in de oven afkoelen. Was 225 g aardbeien, verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in partjes. Schaaf 100 g witten chocolade en hak 100 g chocolade in blokjes en smelt de blokjes op laag vuur. Laat de chocolade afkoelen en roer los met 250 g mascarpone. Halveer de taart overdwars en besprenkel de binnenkanten met 5 eetlepels rum. Bestrijk met 3 eetlepels aardbeienjam en daarna met de helft van de chocolademousse. Verdeel de helft van de aardbeien erover, leg het bovenste deel van de taart erop en bestrijk de hele taart met een zeer dun laagje chocolademousse. Garneer met de rest van de aardbeien en bestrooi de taart met het chocoladeschaafsel.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren (M), 200 g suiker, 1 eetlepel water, 160 g bloem + bloem voor bestrooien, 1 theelepel bakpoeder, boter, 225 g aardbeien, 200 g witte chocolade, 250 g mascarpone, 5 eetlepels rum, 3 eetlepels aardbeienjam