Mini aardbeientaartjes

home > taarten > Mini aardbeientaartjes

De bodem:
Klop de eidooier, het water, de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en dik.
Klop het eiwit stijf.
Roer de bloem, het aardappelmeel, het bakpoeder en de citroenrasp door het eiwit.
Zet 20 papieren bakvormpjes op een bakplaat, schep in elk bakje een lepel deeg, bak ze 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven en laat ze afkoelen.
De vulling:
Week de gelatine in ± 10 in koud water.
Pureer de vlaaivulling.
Klop de kwark met de suiker los.
Klop de slagroom met wat suiker stijf.
Verwarm een deel van de vlaaivulling in een pannetje en los daar de gelatine in op.
Roer er dan de rest van de vlaaivulling door en voeg het bij de kwark.
Spatel de slagroom erdoor.
Spuit met een stervormig spuitmondje de bakvormpjes vol en laat de taartjes minstens 2 uur in de koelkast staan.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor de bodem:
1 eidooier
1 eetlepel heet water
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eiwit
25 g bloem
25 g aardappelmeel
1 theelepel citroenrasp
bakpoeder
Voor de vulling:
1 bakje magere kwark van 450 g
1/8 liter slagroom
50 g suiker
3 blaadjes witte gelatine
2 blaadjes rode gelatine
1 blikje aardbeien-vlaaivulling
papieren bakvormpjes