Rijstkrans met gestoofde erwtjes en ham

home > varkensvlees-recepten > Rijstkrans met gestoofde erwtjes en ham

Kook de rijst gaar in water met wat zout, laat hem uitlekken en afkoelen.
Maak een saus met boter, bloem en melk en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de ontdooide erwtjes 5 minuten in de bechamelsaus op een zacht vuur.
Snijd de ham en de mozzarella in blokjes.
Meng ze met de rijst en 3/4 van de erwtjes.
Smeer een tulbandvorm in met boter en vul hem op met het mengsel.
Druk de rijst goed aan en bak hem 40 minuten in een op 180ºC. voorverwarmde oven .
Stort de krans op een schaal en vul het midden met de rest van de erwtjes.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g rijst
zout
10 g boter
10 g bloem
Scheutje melk
peper
zout
nootmuskaat
300 g diepvrieserwtjes
200 g gekookte ham (uit een stuk)
1 mozzarella kaasje
30 g boter