Varkensfilet met saffraansaus

home > varkensvlees-recepten > Varkensfilet met saffraansaus

Vlees bestrijken met olie.
In een pan met antiaanbaklaag het vlees in 10 min. rondom bruin bakken. Laten afkoelen.
Intussen in koekepan boter verhitten.
Ui 3 min. zachtjes bakken.
Appels schillen en grof raspen. Door ui scheppen.
Ei losroeren. 2 eetl. in kopje apart zetten.
Rest van ei door ui-appelmengsel roeren.
Op smaak brengen met peper, zout en pimentpoeder. Laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 225ºC.
Intussen bladerdeeg uitgespreid laten ontdooien.
Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem.
6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 30 × 40 cm.
Vlees op deeglap leggen.
Appel-uimengsel (zonder vocht) op vlees drukken. Deeglap dichtvouwen.
Met naad naar beneden op bakplaat leggen.
Deegrol dun bestrijken met ei.
2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lange dunne lap.
Lap in repen van 1 cm breed snijden.
Repen in schuine ruitvorm op bladerdeeg leggen. Bestrijken met rest van ei.
In midden van oven in 40 min. gaar bakken.
Laten afkoelen. Afdekken met aluminiumfolie.
Tot gebruik in de koelkast zetten.
Wijn met runderfond inkoken tot 3 dl.
Saffraanpoeder en slagroom toevoegen.
Op hoog vuur 3 min. laten inkoken tot sausdikte.
Op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 200ºC.
Vlees in midden van oven in 15 min. verwarmen.In plakken snijden.
Intussen saus zachtjes verwarmen. Op 4 borden plak vlees leggen.
Beetje saus ernaast scheppen. Rest van saus apart erbijgeven.
Garneren met courgette.





Ingrediënten voor 4 personen

1 stuk varkensfilet van 750 g
1 eetl. olie
½ eetl. boter
2 fijngesnipperde uien
2 appels, Granny Smith
1 ei
peper
zout
¼ theel. pimentpoeder (Allspice)
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
bloem voor bestuiven.
1½ dl witte wijn (Bordeaux)
1 pot runderfond (400 g)
1 zakje saffraanpoeder (McCormick)
1 dl slagroom