Aardappelbeignets

home > vegetarische-gerechten > Aardappelbeignets

Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet het water af en laat de aardappelen koud worden. Vermeng de gezeefde bloem met zout en bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden en voeg het water toe. Roer het geheel goed door elkaar tot je een glad beslag hebt verkregen. Snijd de gekookte aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg aan de gesnipperde ui, de fijngehakte gemberwortel, pepers, korianderblaadjes, het zout, de versgemalen zwarte peper en het citroensap aan de blokjes aardappel toe. Roer dit alles goed en maak het op smaak af. Maak de handen nat onder de kraan en draai vervolgens kleine balletjes van het aardappelmengsel. Verhit de olie voor de frituur. Haal de aardappelballetjes door het beslag en doop ze in de olie zodra deze heet is. Frituur ze vervolgens 3-4 min. tot ze goudbruin geworden zijn. Zet het vuur niet te hoog. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en dien ze op met tomatensaus.





Ingrediënten voor 4 personen

225 g kikkererwtenbloem, ¼ theel. zout, ¼ theel. bakpoeder, 3 dl water, 450 g gekookte aardappelen, 1 grote ui, 2½ cm. gemberwortel, 3 groene pepers, 5 korianderblaadjes, ¼ theel. zwarte peper, 1 eetl. citroensap, frituurolie