Aardappelschijven

home > vegetarische-gerechten > Aardappelschijven

Snipper de ui en kook de aardappels in de schil gaar. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen, verwijder de schillen en maak er puree van. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 3 min. Voeg er de doperwten aan toe en bak deze 2 min. mee. Werk de ui en de erwten door de puree en breng het geheel op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en citroensap. Roer het goed door elkaar en vorm er 24 tot 30 even grote schijven van. Dompel ze eerst in de losgeklopte eieren en bedek ze vervolgens met een laagje broodkruim. Verhit voldoende olie in een koekenpan om de schijven in te kunnen bakken. Bak de aardappelschijven aan beide kanten 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Dien het gerecht warm of koud op met een chutney of tomatensaus.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl.olie, 1 ui, 175 g doperwten, 750 g aardappels, 1 theel. zout, 1 theel. zwarte peper, 2 eetl. citroensap, 2 eieren, broodkruim, olie