Aubergines á la Marseillaise

home > vegetarische-gerechten > Aubergines á la Marseillaise

Was en droog de aubergines, verwijder de steelaanzet en laat de groenten ca. 15 min. koken in water met iets zout. Halveer de aubergines, wrijf de snijvlakken in met zout en besprenkel ze met citroensap. Doe de rest van de ingrediënten – behalve de tomaten en de olijfolie – in een kom en vermeng ze goed met elkaar. Bestrijk de auberginehelften met dit mengsel en besprenkel ze vervolgens rijkelijk met olijfolie. Zet de groente 5-7 min. onder de hete grill op ca. 250º C. Ontvel de tomaten in kokend water en snijd het vruchtvlees in plakjes. Leg de plakjes tomaat over de auberginehelften, zout het geheel licht en besprenkel de auberginehelften vervolgens nogmaals met olijfolie. Zet de aubergine nogmaals 5 min. onder de hete grill. Neem het gerecht uit de grill en dien het op met rijst of knapperig stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kleine of 2 grote aubergines, zout, 1 eetl. citroensap, peper, (rozen)-paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, peterselie, tijm, rozemarijn, 2 eetl. paneermeel, olijfolis, 4 tomaten