Braziliaans groentegerecht

home > vegetarische-gerechten > Braziliaans groentegerecht

Doe het water in een pan en breng het aan de kook. Was de rijst. Doe de rijst in de pan en voeg er zout en paprikapoeder aan toe. Pel en halveer 1 ui. Was en halveer de rode paprika’s, en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd de vrucht in vier stukken en doe deze samen met de ui bij de rijst in de pan. Laat het geheel nu in ca. 20 min. gaar koken. Neem de paprika en de ui uit de pan en laat de rijst goed uitlekken. Pel nu de andere 2 uien en was de groene paprika’s. Halveer deze en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd de uien en de paprika’s in kleine stukjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein. Verhit de olie en fruit hierin de stukjes ui, paprika en tomaat. Voeg het water toe en laat het geheel 10 min. sudderen. Kook intussen de eieren in ca. 10 min. hard. Leng de maïzena aan met een beetje water en bind hiermee de groenten in de pan. Breng het gerecht op smaak met paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en zout. Vermeng de groenten nu voorzichtig met de rijst. Laat de gekookte eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in stukjes en garneer hiermee het groentegerecht. Dien het gerecht meteen op.





Ingrediënten voor 4 personen

220 g rijst, 3¾ l water, zout, paprikapoeder, 3 uien, 2 rode paprika’s, 3 groene paprika’s, 4 tomaten, 3 eetl. olie, 1/8 l water, 1 eetl. maïzena, zwarte peper, 4 eieren