Gegratineerde spinazie

home > vegetarische-gerechten > Gegratineerde spinazie

Snipper de ui en laat deze met het uitgeperste teentje knoflook zachtjes fruiten in de hete boter. Was de spinazie en laat de bladeren goed uitlekken. Doe ze vervolgens in een pan en laat de groente 5 min. zachtjes smoren. Breng de spinazie op smaak met zout, paprikapoeder en versgemalen witte peper. Neem de pan nu van het vuur. Vet een ovenvaste schaal in met boter en doe de helft van de spinazie erin. Rasp de kaas en strooi de helft over de spinazie. Schep hier de rest van de spinazie over en strooi er de andere helft van de geraspte kaas over. Zet de schaal 10 min. in een voorverwarmde oven op 220°C. Neem het gerecht uit de oven en serveer het bijvoorbeeld met boerenbrood en roerei met bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g spinazie, 1 ui, 1 teentje knoflook, zout, witte peper, paprikapoeder, 40 g boter, 250 g Emmenthaler