Gegratineerde stamppot

home > vegetarische-gerechten > Gegratineerde stamppot

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes. Maak de spruiten schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm. breed en was ze. Kook de aardappelstukjes ongeveer 10 min. in iets gezouten water. Voeg dan de hele spruiten, de prei en de knoflook uit de knijper toe. Laat aardappels en groenten nog eens ca. 5 min. zachtjes koken. Controleer of de aardappels gaar zijn. Giet aardappels en groenten af. Laat alles nog even droogstomen. Schep voorzichtig de olijfolie door het mengsel. De aardappelstukjes moeten heel blijven. Schep de stampot in een voorverwarmde ovenschaal en strooi er royaal versgemalen peper over. Bestrooi de stampot met de geraspte kaas en zet de schaal enkele min. onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas gesmolten is en bubbelt. Lekker met een gehaktbal.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g aardappels (afkokers), 400 g spruiten, 2 preien, 1 teen knoflook, versgemalen peper, zout, 4 eetl. olijfolie, 100 g geraspte extra belegen kaas