Gevulde paprika's

home > vegetarische-gerechten > Gevulde paprika's

Pel en snipper de ui. Snijd van elke paprika een kapje af en verwijder de zaadlijsten. Verhit de olie en fruit de ui 1-2 min. Pers de knoflook uit en voeg de geperste knoflook samen met de in blokjes gesneden tomaten en de fijngehakte groene peper aan de gefruite ui toe. Laat het geheel onder voortdurend roeren 2-3 min. bakken. Kook de rijst gaar in weinig water met iets zout. Schil de aardappel en snijd deze in dobbelsteentjes. Hak de peterselie fijn en voeg dit alles met de uitgelekte doperwtjes aan het uimengsel toe. Giet het citroensap erbij en kruid het geheel met zout en versgemalen zwarte peper. Laat het nu met een deksel op de pan 2-4 min. bakken. Leg de paprika’s in een ovenvaste schaal en vul ze met de rijstvulling. Schenk de bouillon rond de paprika’s. Bak het gerecht 20-30 min. op 195ºC. Begiet de paprika’s af en toe met het vocht en dien de gevulde paprika’s heet op. Serveer er tomaten- of kaassaus bij.





Ingrediënten voor 4 personen

6 paprika’s, 3 eetl. olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 1 groene peper, 100 g rijst, 1 aardappel, ¼ theel. zout, ½ theel. zwarte peper, 50 g doperwten, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. peterselie, 2 eetl. vleesbouillon