Gevulde tomaten met paprika

home > vegetarische-gerechten > Gevulde tomaten met paprika

Kook de rijst gaar in weinig water met iets zout. Stort de rijst vervolgens op een zeef en laat de korrels uitlekken. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin het sesamzaad goudbruin. Gebruik alleen het witte gedeelte van de sjalotjes en hak dit fijn. Snijd de bovenkant van de tomaten af en verwijder het binnenste tot er een wand van 2 cm is overgebleven. Bewaar wat er uit de vrucht geschept is in een kommetje. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 2-3 min. Hak de peterselie fijn en voeg het haksel samen met de gekookte rijst, de ontvelde en in stukjes gesneden hazelnoten, de schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden paprika, het geroosterde sesamzaad, zout, versgemalen zwarte peper en de gemengde specerijen aan de sjalotjes toe. Doe het binnenste van de tomaten en het daarbij vrijgekomen vocht erbij, en kook het geheel 3-4 min. (zonder deksel) tot het meeste vocht is verdampt. Vul de uitgeholde tomaten met de rijstvulling en leg ze in een grote koekenpan. Schenk de bouillon erbij en kook ze 4 min. Neem de pan van het vuur, klop het ei los in een kommetje en doe dit er scheutje voor scheutje bij. Verhit het mengsel en kook het tot het dik is geworden. Doe de gevulde tomaten er bij en kook het geheel 5 min. op een laag pitje. Schep af en toe wat saus over de tomaten. Doe het gerecht over op een niet te diepe schaal en bestrooi het met gehakte peterselie. Dien de gevulde tomaten zo heet mogelijk op.





Ingrediënten voor 4 personen

12 stevige tomaten, 2 eetl. olie, 10 sjalotjes, 1 rode paprika, 100 g rijst, peterselie, 2 theel. hazelnoten, 2 theel. sesamzaad, ¼ theel. gemengde specerijen, 2,5 dl groentebouillon, ½ theel. zout, ¼ theel. zwarte peper, 2 theel. maïzena, 2 eetl. citroensap, 1 ei