Groenten-kebabs

home > vegetarische-gerechten > Groenten-kebabs

Was de aubergine onder de koude kraan en snijd de groente in plakken van 2,5 cm. dik. Was de paprika, snijd deze doormidden en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de uitjes en blancheer ze 5 min. in heet water. Was de champignons en schil de aardappels. Snijd de aardappels in blokjes van 2,5 cm. Doe alle groenten in een grote kom en voeg er de olijfolie, het citroensap, iets zout en versgemalen zwarte peper aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat het 15-20 min. staan. Schep het af en toe om. Steek de groenten om en om aan vleespennen en bestrijk ze met de marinade. Rooster ze 3-4 min., tot alle groenten gelijkmatig bruin zijn. Tijdens het roosteren moeten de pennen regelmatig met olie bestrijkt worden. Dien de groenten-kebabs op met witte rijst en een tomatensaus.





Ingrediënten voor 4 personen

1 aubergine, 1 groene paprika, 14 soeptomaatjes, 14 kleine uitjes, 14 grote champignons, 2 aardappels, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, ¼ theel. zout, ½ theel. zwarte peper