Groentenquiche

home > vegetarische-gerechten > Groentenquiche

Rol het korstdeeg uit en bekleed daarmee een quicheschaal. Ontvel de tomaten in kokend water. Verwijder de pitten en het vocht. Leg de stukjes tomaat, 50 g van de geraspte kaas, het fijngehakte bieslook, de fijngehakte peterselie en de in plakjes gesneden champignons in de schaal. Snipper de ui en klop de eieren los. Verhit de olie en fruit de ui daarin 2-3 min. Vermeng de eieren met de melk, het zout, de versgemalen peper en de uisnippers. Schenk dit alles in de quicheschaal en strooi de overgebleven geraspte kaas erover. Bak de quiche 35-40 min. op 200ºC. tot het een stevig geheel geworden is. De quiche kan warm of koud geserveerd worden.





Ingrediënten voor 4 personen

225 g korstdeeg, 225 g geraspte cheddar, 4 tomaten, wat verse bieslook, wat verse peterselie, 100 g champignons, 2 theel. zonnebloemolie, 1 ui, 3 eieren, 1,5 dl. melk, ½ theel. zout, ¼ theel. zwarte versgemalen peper