Groenteschotel

home > vegetarische-gerechten > Groenteschotel

Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de rest van de groenten in reepjes en/of blokjes. Verwijder de lelijke blaadjes van de spruitjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Ontvel de tomaten, snijd ze in blokjes en halveer de boontjes. Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem en laat de uien en de wortelgroenten hierin een beetje kleuren, zonder dat ze bruin worden. Voeg de tomaten, de sojasaus en de kruiden toe en giet er ca. 2 deciliter water bij. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 15 min. sudderen. Voeg nu de rest van de groenten toe, eerst de spruitjes, dan de boontjes en als laatste de doperwtjes. Laat het geheel nog even koken, de groenten moeten nog wel knapperig zijn. Proef het en breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Dien deze groenteschotel op met brood en diverse soorten harde kaas.



Ingrediënten voor 4 personen

1 gele ui, 250 g knolraap, 50 g knolselderij, 250 g wortelen, 50 g pastinaak, 3 aardappelen, 2 tomaten, 200 g bloemkool, 150 g spruitjes, 2 eetl. olie, 2 eetl. sojasaus, 1 blaadje laurier, ½ theel. tijm, ½ theel. zwarte peper, 200 g haricot verts, 200 g doperwten, zout