Indiase groenten

home > vegetarische-gerechten > Indiase groenten

Kook de eieren hard in 8 min. Laat ze schrikken en pel ze. Prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, zodat de smaak van het gerecht er later goed in kan trekken. Maak de groenten schoon, snipper de uien en de knoflookteentjes, snijd de tomaat in partjes, de sperziebonen in stukjes van ca. 4 cm en de aardappelen in stukken (bewaar ze tot gebruik onder water). Verhit de olie in een grote wok (met deksel) of in een braadpan en bak de uisnippers zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de knoflooksnippers, de tomaatpartjes, de eieren, flink wat peper, de bouillonpoeder en de kerrie toe. Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel met het deksel op de pan een paar min. zachtjes pruttelen. Voeg de boontjes en de uitgelekte aardappelen toe en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar worden in ca. 30 min. Roer af en toe het geheel zachtjes om. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur. Roer de yoghurt erdoor en strooi de bladselderij erover.





Ingrediënten voor 4 personen

8 eieren, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 500 g sperziebonen, 1 kg aardappelen, ca. 3 eetl. olie, zout, peper, 1 eetl. kruidenbouillonpoeder, 2 theel. kerrie, 1 tomaat, 1 dl Bulgaarse yoghurt op kamertemperatuur, 2 eetl. gesnipperde bladselderij