Kedgeree

home > vegetarische-gerechten > Kedgeree

Was de rijst en de linzen 4-5 keer en laat ze een half uur in ¾ liter lauw water weken. Snipper de ui en verhit de boter in een grote pan. Fruit de uien 2-3 min. Voeg er gember, knoflook, kaneel, kruidnagelen en laurier aan toe en bak het geheel ca 1 min. Giet de rijst en de linzen af en bewaar het water. Doe de rijst en de linzen bij de gebakken ui in de pan en voeg er ook de koriander, kurkuma, zout en de groene pepers aan toe. Zet de pan op het vuur en blijf 2-3 min. roeren, totdat de rijst en de linzen gelijkmatig met vet bedekt zijn. Doe het bewaarde water erbij en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur lager en laat het geheel met een deksel op de pan 8-10 min. pruttelen (zonder roeren). De rijst en de linzen moeten het water hebben geabsorbeerd en zacht geworden zijn. Dien het gerecht bijvoorbeeld op met kerriegroenten.





Ingrediënten voor 4 personen

225 g rijst, 225 g rode linzen, ¾ lauw water, 100 g boter, 1 ui, ½ theel. knoflookpoeder, 2,5 cm pijpkaneel, ½ theel. gemberwortel, 6 kruidnagelen, 1 laurierblad, 1 theel. koriander, ¼ theel. kurkuma, ½ theel. zout, 2 groene pepers