Lintmacaroni

home > vegetarische-gerechten > Lintmacaroni

Breng het water met zout aan de kook en doe de macaroni erin. Laat de macaroni ca. 8 min. koken. Giet de macaroni af en spoel de meelspijs af onder de koude kraan. Laat de macaroni vervolgens goed uitlekken. Vet een vuurvaste schotel in met boter, snipper de ui en het teentje knoflook en fruit beide goudgeel in de hete boter. Voeg nu het water en de spinazie toe. Laat de spinazie zonder deksel op de pan ontdooien. Leng de bloem aan met de room en roer dit mengsel door de spinazie. Laat het geheel weer aan de kook komen en 5 min. zachtjes doorkoken. Breng het op smaak met zout en nootmuskaat. Doe de uitgelekte lintmacaroni in een vuurvaste schaal en verdeel het spinaziemengsel erover. Snijd de kaas in plakken en leg deze op het gerecht. Zet de macaroni in het midden van een voorverwarmde oven op 200º C. Serveer deze lintmacaronischotel met een tomatensalade.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g lintmacaroni, 2 dl water, zout, boter, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 300 g diepvriesspinazie, 1/3 kopje water, ¼ l zure room, 1 eetl. bloem, nootmuskaat, 200 g oudbelegen kaas