Linzen met kerrie

home > vegetarische-gerechten > Linzen met kerrie

Zet de linzen van tevoren een nacht in de week. De volgende dag ze met vers water aan de kook brengen, en ze 35 min. laten koken. Kook de rijst gaar in 3/8 l water met wat zout. Stort de rijst vervolgens op een zeef en laat de korrels goed uitlekken. Snipper de ui en fruit deze glazig in de hete olie. Kruid de snippers met kerrie en de mosterd en roer alles goed door elkaar. Schep nu de gekookte linzen, de rijst en de uien door elkaar en warm het samen nog even op. Doe het gerecht over op een verwarmde dienschaal en garneer deze met de zilveruitjes en de fijngehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g linzen, 75 g rijst, 3/8 l water, zout, 1 flinke ui, 2 eetl. olie, 1 eetl. kerrie, 1 theel. mosterd, 2 eetl. zilveruitjes, peterselie