Omelet met room

home > vegetarische-gerechten > Omelet met room

Splits de eieren, doe de dooiers in een kom en klop ze los. Roer de dikke room er doorheen en strooi er iets zout over. Sla de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel van eigeel en room. Rasp de Emmenthaler en roer deze weer door het eimengsel. Verhit de boter in een koekenpan en zet deze op een vrij hoog vuur. Wanneer de boter gesmolten is, doe dan het mengsel van ei, room en kaas in de pan. Na een halve min. draai je het vuur laag. Schuif de pan voortdurend heen en weer, zodat het ei niet aan de pan blijft zitten. Bak de omelet gaar. Licht de randen van de omelet met een vork op zodat het ei dat nog vloeibaar is eronder kan lopen. Laat de omelet op een voorverwarmde schaal glijden, hak de gewassen peterselie fijn en garneer de schaal met toefjes peterselie en de olijven. Serveer deze omelet bijvoorbeeld met gevulde tomaten of champignons.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren, 2,5 eetl dikke room, ½ kopje Emmenthaler, 3 eetl. boter, ½ eetl. zout, peterselie, 12 ollijven