Paprika met kwarkvulling

home > vegetarische-gerechten > Paprika met kwarkvulling

Snijd een klein kapje af van de paprika’s (bij de steel) en neem voorzichtig de zaadjes eruit. Snijd zoveel mogelijk van de zaadlijsten weg. Was de groente onder de koude kraan en droog ze vervolgens met een doek. Vergeet niet de binnenkant te drogen en pas ervoor op dat de uitgeholde paprika’s heel blijven. Doe de roomkwark in een grote kom en druk de Roquefort door een zeef. Voeg deze aan de roomkwark toe. Verdeel de boter in klontjes en voeg deze toe aan de kaas. Meng alles goed door elkaar tot een egale massa. Breng het op smaak met zout en versgemalen peper. Vul de paprika’s met dit romige mengsel. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen in voorkomen. Wikkel de gevulde paprika’s nu in aluminiumfolie en leg ze enige uren in de koelkast. Vlak voor het serveren snijd u ze met een zeer scherp mes in 12 plakken. Besmeer de sneetjes roggebrood en witbrood met boter en leg hierop de plakken paprika. Was de druiven en verwijder de steeltjes. Halveer ze in de lengte en verwijder alle zichtbare pitjes. Laat de olijven uitlekken en halveer ze. Leg op elke plak paprikakaas een halve druif of olijf. Eventueel kunnen door het kaasmengsel ook nog een half geperst teentje knoflook en verse tuinkruiden worden gemengd.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g groene paprika, 150 g rode paprika, 200 g roomkwark, 75 g Roquefort, 2 eetl. boter, zout, versgemalen zwarte peper, 6 plakjes roggebrood, 6 sneetjes witbrood, 50 g druiven, 6 gevulde olijven, ( eventueel; 1 teentje knoflook en verse tuinkruiden voor het kaasmengsel)