Quorn met broccoli

home > vegetarische-gerechten > Quorn met broccoli

Roer in een kom de chilisaus met de ketjap en gembersiroop door elkaar. Schep de Quorn stukjes erdoor en laat ze 5 min. marineren. Pel de ui en snijd hem in partjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil de wortels en snijd ze schuin in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes van de stronk. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook tot ze gaan geuren. Schep de broccoli en wortel erdoor en roerbak ze zo’n 3 tot 4 min. op matig hoog vuur. Schep de Quorn met de marinade erdoor en roerbak het geheel 2 min. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes sudderen. Roer tot slot de cashewnoten erdoor. Hierbij is mie erg lekker.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pakje Quorn stukjes (175 g), 1 rode ui, 1 teen knoflook, 200 g bospeen, 200 g broccoli, 3 eetl. chilisaus, 2 eetl. ketjap manis, 1 eetl. gembersiroop, 3 eetl. olie, 1 dl. kruidenbouillon, 50 g lichtgezouten cashewnoten, zout, versgemalen peper