Roerei met Spaanse peper

home > vegetarische-gerechten > Roerei met Spaanse peper

Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika. Spoel de paprika even af onder de koude kraan, halveer de vrucht en snijd het vruchtvlees vervolgens in snippers. Leng de tomatenpuree aan met een kopje water en doe dit papje in een pan. Voeg de stukjes paprika en het Spaanse pepertje toe. Laat het geheel ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen. Zodra deze tijd verstreken is, het Spaanse pepertje uit de pan halen. Voeg de geraspte kaas toe. Het vuur onder de pan blijft laag. Klop de eieren met wat versgemalen peper en zout los in een kom. Giet de losgeklopte eieren in de pan en roer behoedzaam met een houten lepel tot de inhoud van de pan dik wordt. Dit duurt ongeveer 2 min. Laat het roerei op een schaal glijden en dien het gerecht warm op. Serveer het gerecht met peterselieboter.





Ingrediënten voor 4 personen

12 eieren, 1 paprika, 1 Spaans pepertje, 2 eetl. geconcentreerde tomatenpuree, 80 g Gruyère, peper, zout