Siciliaanse aubergines

home > vegetarische-gerechten > Siciliaanse aubergines

Hak de ui fijn en fruit deze 3 min. goudgeel in 2 eetl. hete olijfolie. Voeg de azijn en de tomatenpuree toe en giet vervolgens de hete bouillon erbij. Strooi de suiker erover en laat het geheel 20 min. koken. Schil de aubergines en snijd ze in blokjes. Bak ze goudkleurig in 6 eetl. hete olie. Neem de blokjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm. Was de bleekselderij onder de koude kraan en snijd de stronk in stukjes van een halve cm. dik. Bak de stukjes goudbruin in de achtergebleven olie van de aubergines. Neem ze vervolgens uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm op een schaal. Snijd de olijven in dunne plakjes en hak de kappertjes fijn. Doe nu de aubergine, de selderij, de kappertjes en de olijven in de saus. Breng het geheel nog even aan de kook en draai het vuur dan onmiddelijk lager. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Dien deze Siciliaanse aubergines op met gebakken aardappeltjes of serveer ze koud.





Ingrediënten voor 4 personen

4 aubergine’s, 1 ui, 8 eetl. olijfolie, 3 eetl.azijn, schepje suiker, 2 eetl. tomatenpuree, 1/8 l. bouillon, bleekselderij, 10 gevulde groene olijven, 1 eetl. kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, peterselie